Korte biografie

Heleen Arends

Sinds 1988 heb ik een zelfstandige praktijk als coach, managementtrainer, loopbaanbegeleider en mediator, en ben ik freelance werkzaam in het bedrijfsleven.

Na de middelbare school studeerde ik aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag, grafische en typografische vormgeving en fotografie. Later heb ik ook een opleiding gevolgd tot kunstzinnig therapeut aan de Academie de Wervel. Ik heb in beide beroepen freelance gewerkt en een tijdlang tekenles gegeven op een middelbare school. Deze ervaringen vormen een goede basis voor mijn huidige werkzaamheden. Op het gebied van coaching / training / mediation en loopbaanbegeleiding, heb ik vervolgens nog diverse cursussen en opleidingen gevolgd.

Ik richt mij zowel op individuele begeleiding als op groepen. Hierbij speelt het 'beeldende' element een ondersteunende rol, het geeft een speciale aanvulling om tot nieuwe inzichten en resultaten te komen in het zoeken naar zingeving en levensdoelen.

Ik werk voor diverse opleidingsinstituten en organisatieadviesbureau's, waaronder de Baak en Bureau Bout en Partners (zie trainingen).

Bekijk hier de leergangen waaraan ik heb deelgenomen.

Ik ben aangesloten bij:
- de Nederlandse Associatie voor Counseling (N.A.C.)
- het Nederlands Mediation Instituut (N.M.I.)

naar boven

"In de ruim dertig jaar dat ik nu met mensen werk, heb ik gezien dat elk mens bijzonder is in zijn eigen levensverhaal. Werken met mensen verveelt nooit, net als het leven is het onvoorspelbaar en vraagt altijd weer alertheid en openstaan voor het nieuwe. "